Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Господиню виручить каструля-самоварка
22:29
Господиню виручить каструля-самоварка



Зварити повидло так, щоб не пригоріла, мало гарний колір, ніжний аромат, зберегло вітаміни - проблема складна для кожної господині, бо немає поки посуду заводського зразка для такої мети, яка б дозволяла в домашніх умовах приготувати джем високої якості.


Зварити повидло так, щоб не пригоріла, мало гарний колір, ніжний аромат, зберегло вітаміни - проблема складна для кожної господині, бо немає поки посуду заводського зразка для такої мети, яка б дозволяла в домашніх умовах приготувати джем високої якості. А вирішити проблему переробки фруктів можна просто, достатньо скористатися досвідом члена садівничого товариства «Мічурінець» Євгена Костянтиновича Орановского, який змайстрував спеціальну каструлю.

Складається вона з двох звичайних алюмінієвих каструль об'ємом 8 і 12 літрів. Помістивши першу за другу так, щоб відстань між стінками не перевищувало 2-2,5 сантиметра, Євген Костянтинович заварив їх у верхній частині герметично. Проробивши в зовнішній стінці отвір, вставив у нього трубочку і припаяв на іншому кінці її металевий стакан. У простір, що утворився між обома каструлями залив трансформаторне масло, яке при нагріванні не горить, не випаровується, зате забезпечує рівномірну температуру не тільки на днищі посуду, а по всьому об'єму.

Вже через 15-20 хвилин повидло закипає по всій поверхні, фрукти, ізольовані від прямого вогню шаром масла між стінками, не пригорають. Повидло не потрібно помішувати, воно саме по собі уварюється до необхідної консистенції, не втрачаючи вітамінів.

Каструлю-диво Орановского можна використовувати і для інших господарських цілей. У ній зручно готувати плов, пекти пироги. Для цього її краще зробити менших розмірів, використавши каструлі об'ємом 5 і 8 літрів, але заваривши за таким же принципом, як і в першому варіанті.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 571 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]