Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Груша в ... решеті
22:31
Груша в ... решеті



У нинішні часи груша взимку на столі - не рідкість, так як селекціонери вивели безліч лежких, відмінних сортів, що зберігаються аж до весняного тепла. Але все ж на смак, красу і соковитості, як пишуть знавці, вони різко відрізняються від плодів, які подавалися в минулі століття на панський стіл.


У нинішні часи груша взимку на столі - не рідкість, так як селекціонери вивели безліч лежких, відмінних сортів, що зберігаються аж до весняного тепла. Але все ж на смак, красу і соковитості, як пишуть знавці, вони різко відрізняються від плодів, які подавалися в минулі століття на панський стіл. І тут причина проста. Втратила смак груша від того, що втратили садівники секрети її дозарювання після знімання врожаю. Запрячут в підвал та й вичікують, коли вона в темряві, в сосновому ящику або Кузовков з лози «дійде до кондиції», тобто стане такою, щоб вкусити можна було. За старих часів ж груші дозарюють особливим способом. Брали невеликий глиняний горщик, наливали в нього дистильованої води на два-три сантиметри. Над нею встановлювали на ніжках гурток жерсті, продірявлений, як решето, покривали його рідкісним полотном або марлею, складеною в кілька шарів. На цю «постіль» укладали шарами груші, заповнюючи весь горщик. Ставили його в кімнату з температурою 15-16 градусів. Сорти, легко в'янучої, ставили в підпілля, де температура повітря дорівнювала плюс 5 градусів. Покладені на таку «постіль» груші дозрівали в умовах, наближених до природних, не всихали, шкірка не втрачала ні блиску, ні кольору, ні лиску, бо для дозрівання плід тягнув воду з підставленим під ним ємності. Тому-то груші виходили соковитими красивими, смачними.

Якщо груш було багато, садівники минулих часів клали їх у спеціально виготовлені для цього кадочки з щільними кришками, укупоривают посуд і закопували в лід, строго стежачи за тим, щоб плоди не підморозило. У такому укритті вони зберігалися до пори-до часу, а при потребі їх діставали з льодовика, дозарюють і подавали до столу.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 467 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]