Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Калібрування - не примха
22:45
Калібрування - не примха



У промисловому садівництві давно стало правилом: зірвані фрукти ретельно сортують, перш ніж закласти на зимове зберігання. І роблять це не тільки для того, щоб додати продукції товарний вигляд. Калібрування плодів за розміром - необхідна умова продовження терміну їх життя і краси. І ось чому.


У промисловому садівництві давно стало правилом: зірвані фрукти ретельно сортують, перш ніж закласти на зимове зберігання. І роблять це не тільки для того, щоб додати продукції товарний вигляд. Калібрування плодів за розміром - необхідна умова продовження терміну їх життя і краси. І ось чому.

Великі яблука дихають сильніше і дозрівають швидше, ніж середні, а тим більше дрібні. Споживча зрілість у них наступає швидше. У зв'язку з цим різнокаліберних фруктам потрібні й різні умови зберігання. Тому яблука слід обов'язково калібрувати.

Не слід їх ховати в сховище прямо з гілки. Їх необхідно спочатку охолодити. Найбільш ефективний спосіб - обробка фруктів холодним розчином марганцівки. Для цього яблука потрібно покласти в ємність, заповнену водою слабо-рожевого забарвлення, що грає двояку роль: фрукти охолоджуються і одночасно дезінфікуються, що оберігає їх від грибкових захворювань. Однак таку процедуру під силу виконати тільки при невеликій кількості врожаю. Основну масу фруктів можна укладати в підвал на зберігання, попередньо витримавши в добре провітрюваному комірчині, сараї або ж під навісом, розташованому з північного боку будівлі. Фрукти краще зберігаються, якщо закладати їх на зберігання вранці або ввечері.

Як показали дослідження, закладка на зберігання охолоджених фруктів дозволяє підвищити вихід товарної продукції на 9-12 відсотків, знизити кількість нестандартних плодів: суха, уражених пятнистостями, погнили на 15-17 відсотків. Чим швидше буде знижена температура зібраних фруктів, тим триваліший період їх зберігання і вища якість.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 416 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]