Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Консерви з калини
22:39
Консерви з калини



Сік. Плоди калини мають гіркий смак, який кілька пом'якшується після проморожування, тоді ж легше відділяється сік. Перед пресуванням плоди миють, відокремлюють плодоніжки.


Сік. Плоди калини мають гіркий смак, який кілька пом'якшується після проморожування, тоді ж легше відділяється сік. Перед пресуванням плоди миють, відокремлюють плодоніжки. Сік консервують способом гарячого розливу або пастеризують при 85 ° С у пів-літрових банках протягом 15 хвилин, у літрових -20 хвилин. Консервований сік, приготовлений з проморожені ягід, містить 207,5 мг% катехінів і 37 мг% аскорбінової кислоти. Перед вживанням сік розводять 20-25-процентним цукровим сиропом по смаку. Сік калини можна консервувати разом з яблучним з додаванням цукрового сиропу, але гіркота зберігається і в цьому випадку. Дуже добре додавати калину до яблук (5-10%) при приготуванні яблучного соку в соковарки.

Желе з калини готують з великою кількістю цукру: 2 кілограми на 1 літр свіжовіджатого соку. Посуд з цією сумішшю ставлять на невеликий вогонь і нагрівають при помішуванні до повного розчинення цукру. Потім у гарячому вигляді розливають желе в стерильні банки, закупорюють, накривають рушником і залишають до охолодження. Можна додатково провести пастеризацію при 85 ° С протягом 10-20 хвилин (залежно від ємності банок). Желе містить 152,4 мг% катехінів, 25,2 - антоціанів, 23,8 мг% аскорбінової кислоти. При меншій витраті цукру (1,2 кг на 1 л соку) суміш уварюють до 2 / 3 об'єму, в гарячому вигляді розливають в стерильні прогріті банки, закупорюють, накривають рушником і залишають до охолодження. У готовому желе, приготованому таким способом, міститься 102 мг% катехінів і 21,1 мг% аскорбінової кислоти.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 804 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]