Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Мікроклімат у поліетиленовому пакеті
22:28
Мікроклімат у поліетиленовому пакеті



Поліетиленові пакети для харчових продуктів стали невід'ємним предметом побуту в домашньому господарстві в кожній родині, так як зарекомендували себе відмінною тарою для зберігання будь-яких сипучих продуктів: крупи, борошна, цукру. Не менш цінним підмогою в роботі можуть вони служити і для садівників


Поліетиленові пакети для харчових продуктів стали невід'ємним предметом побуту в домашньому господарстві в кожній родині, так як зарекомендували себе відмінною тарою для зберігання будь-яких сипучих продуктів: крупи, борошна, цукру. Не менш цінним підмогою в роботі можуть вони служити і для садівників, бо пакети з полімерів для харчових продуктів, пропускаючи запахи, зберігають вуглекислий газ, тобто створюють умови для утворення особливого мікроклімату. Цією особливістю такої тари і скористався член садівницького товариства «Мічурінець» Е Орановскій, пристосувавши її для зберігання фруктів в осінньо-зимовий період. Для цього він розробив свою технологію. Складається вона ось у чому.

Яблука сорту Кальвіль сніговий потрібно зняти з дерева в період технічної стиглості, що в наших умовах доводиться на кінець вересня, і дати їм відлежатися у прохолодній коморі десять-п'ятнадцять днів. Пізні сорти потрібно прибрати в першій декаді жовтня і скласти на попереднє зберігання на п'ятнадцять-двадцять днів.

Переконавшись у тому, що плоди не псуються, здорові, не мають ніяких механічних пошкоджень, не уражені хворобами, їх потрібно скласти в пакети з поліетилену вагою по вісім-десять кілограмів у кожен, герметично зав'язати шнурком з поліетилену. Закупорені таким шляхом фрукти помістити в ящики, а потім - у підвал. При диханні яблука виділяють вуглекислий газ, який з пакетів не випаровується, а створює середовище, в якому не можуть розвиватися ні грибки, ні ямчатость плямистості. Тому фрукти лежать свіжими аж до травня, не втрачають своїх смакових якостей, поживності, товарного виду. Якщо ж в пакет і потрапляє хворий плід, то він сам згниває, не заражаючи інших, муміфікуючими. Цей спосіб особливо цінний для тих людей, у яких немає хороших підвалів, а хочеться заготовити фрукти для сім'ї про запас, щоб не купувати в зимовий час їх втридорога на ринку.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 409 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]