Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Персик на різдвяному столі
22:30
Персик на різдвяному столі



Кожен з нас знає: персики - швидкопсувні плоди, через пару годин після знімання вже покриваються темними плямами в тих місцях, де торкалася до них рука, «течуть». Тим не менш садівники минулого століття примудрялися перевозити персики з Америки до Європи


Кожен з нас знає: персики - швидкопсувні плоди, через пару годин після знімання вже покриваються темними плямами в тих місцях, де торкалася до них рука, «течуть». Тим не менш садівники минулого століття примудрялися перевозити персики з Америки до Європи і, незважаючи на качку і трясіння тривалого шляху, продавали їх такими, як би зараз зірваними з дерева.

- Як же, - запитаєте ви, - вони робили це?

Вибирали найкращі плоди, які досягли технічної стиглості, зривали їх у суху погоду, після того, як обсихає роса, не торкаючись до них пальцями, тут же обливали розплавленим парафіном. Коли персики обсихає, клали їх у скриньки з сіном. Одягнені в парафіновий каптан, укладені на м'яку «постіль» плоди переносили тяготи далекої дороги. Перед продажем плоди опускали у підігріту воду, парафінова оболонка розчинялася, оголюючи цілий і неушкоджений персик.

Існував і інший спосіб зберігання цих примхливих плодів. У самій порі персики знімали з дерева, зараз же укладали в невеликі за обсягом банки по п'ять, десять, п'ятнадцять штук, пересипаючи цукром так, щоб плоди не торкалися один до одного. Посуд обв'язували туго міхуром, смолили і ставили на лід. До морозів тримали їх у цьому місці, а з настанням сильного похолодання переносили в сухий, але холодний підвал. У такому стані персики зберігалися до Різдва Христового.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 380 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]