Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Плоди зберігає кальцій
22:45
Плоди зберігає кальцій



Дослідженнями молдавських вчених встановлено, що щорічно при зберіганні втрачається до 30 відсотків зібраного врожаю. В особистих присадибних господарствах цей показник нижчий у півтора рази, проте, можна значно зменшити відхід фруктів, якщо застосувати, хоча і трудомісткий, але дуже ефективний спосіб підвищення стійкості плодів проти ураження грибковими хворобами.


Дослідженнями молдавських вчених встановлено, що щорічно при зберіганні втрачається до 30 відсотків зібраного врожаю. В особистих присадибних господарствах цей показник нижчий у півтора рази, проте, можна значно зменшити відхід фруктів, якщо застосувати, хоча і трудомісткий, але дуже ефективний спосіб підвищення стійкості плодів проти ураження грибковими хворобами.

Як показали досліди, однією з головних причин погіршення лежкості яблук є недолік в них кальцію. Якщо в плодах менше п'яти міліграмів цього елемента на 100 грамів сирої маси фруктів, вони передчасно дозрівають і в значній мірі пошкоджуються фізіологічними та паразитарними захворюваннями. Тому, щоб підвищити їх імунні властивості, яблука потрібно наситити кальцієм. Процедура ця проста. Яблука, затарені у сіточки, потрібно опустити на кілька хвилин в розчин хлористого кальцію чотиривідсоткової концентрації. Коли вони обсохнуть, укласти на зберігання в ящики. Природний спад після такої обробки скорочується, фрукти тривалий час не втрачають товарний вигляд.

Значно позначається на лежкості яблук і вміст у них таких елементів як азот, калій, фосфор, магній. За даними англійських досліджень, найбільш висока лежкоспособность яблук відзначається при вмісті в них до моменту збору азоту 50-70 міліграмів на 100 грамів сирої ваги, фосфору - не менше 11, калію - 130-170, магнію - 5, кальцію - 4,5. Користуючись цими даними, садівники мають регулювати внесення в грунт мінеральних туків, дотримуючись оптимального їх співвідношення. Що стосується насичення плодів кальцієм, то можна скористатися досвідом казахських садівників, які проводять обробку дерев тричі за сезон 0,7-процентним розчином кальцієвих препаратів.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 352 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]