Строительство

Побудуємо:


{{{Обери розділ:}}}
Будівництво [122]
Облаштування [170]
Ландшафт [229]
Як купити чи продати [87]
Документація [27]
Конструкції будинку [130]
Каналізація будинку [3]
Опалення будинку [37]
Стилі архітектури [13]
Проектування [12]
Ремонт будинку [17]
Планування ділянки [60]
Енергозбереження [55]
Дерево [69]
Будівельні матеріали [92]



Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу
Ми рекомендуємо:

Головна » 2011 » Лютий » 10 » Слива про запас за старовинним рецептом
22:33
Слива про запас за старовинним рецептом



У довідниках з садівництва минулого століття всі поради діловитим господарям із заготівлі фруктів про запас починаються в більшості своїй такими словами: «Плоди, призначені для тривалого зберігання, потрібно збирати в суху погоду, зриваючи із стеблами і не торкаючись до них голими руками».


У довідниках з садівництва минулого століття всі поради діловитим господарям із заготівлі фруктів про запас починаються в більшості своїй такими словами: «Плоди, призначені для тривалого зберігання, потрібно збирати в суху погоду, зриваючи із стеблами і не торкаючись до них голими руками». І в такому вимозі є глибокий сенс, адже як би обережно людина ні брав у руку плід, він все одно залишає на ньому вм'ятину, пошкоджує тканини. Через такі зовні і непримітні вм'ятини легше прориватися збудників хвороб всередину плоду, викликати гниття. Тому при заготівлі сливи про запас, яка особливою лежкістю не відрізняється, правило - не доторкатися до плоду голими руками - було першоосновою всієї технології. Вбрані таким способом сливи розвішували на натягнуті мотузки так, щоб вони не торкалися один до одного. Гілочки попарно пов'язували. Стежили, щоб в сховище не заводилася вогкість. Однак такий метод дозволяв зберегти сливи свіжими всього пару місяців. Для більш тривалого зберігання використовували інший спосіб. Зірвані сливи негайно укладали в невеликої ємності скляні банки, пересипаючи кожен шар вишневими, чисто вимитими і просушеними, листям. Зверху вкривали плоди таким же «ковдрою» і посуд відразу ж щільно зав'язували міхуром, смолили і ставили на лід. З огляду на те, що нині для герметизації є металеві кришки, укупоріть банки потрібно сучасним методом. При багатому врожаї сливи засипали в діжки, рясно перестилаючи їх вишневим аркушем діжку щільно герметизували і опускали в колодязь. Під прикриттям товщі води сливи зберігалися аж до весни. При відсутності колодязя селяни зберігали сливи в керамічних горщиках. Укладені в них плоди пересипали сухим прожареним піском, закривали кришкою і закопували в землю в підвалі. Без доступу повітря гниль і грибки не могли здолати фрукти, одні довго залишалися свіжими і смачними.


Категорія: Ландшафт | Переглядів: 364 | Додав: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]