Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 » Лютий » 10 » Туки впливають на якість плодів
22:14 Туки впливають на якість плодів | ||
Кожен власник присадибного господарства або колективного саду нині знає: мінеральні добрива, внесені в грунт у надлишку, завдають непоправної шкоди якості врожаю - в ньому накопичується надмірний вміст нітратів. Проте мало хто знає, що використання мінеральних туків за принципом: кашу маслом не. зіпсуєш, дуже псує не тільки смак, поживну цінність, але і лежкість плодів. При збільшенні дози азотних добрив сверхрекомендованних норм зменшується щільність плодів, погіршується забарвлення, транспортабельність, стійкість до захворювань. Калійні добрива, навпаки, позитивно впливають на забарвлення і щільність. Під впливом надлишкового мінерального живлення змінюється часто і смак. При надлишку фосфору плоди стають грубими. Недостатнє вміст кальцію призводить до захворювання яблук гіркою ямчатость, стекловидностью, потемнінням м'якоті та сердечка. Ефективним засобом проти такого роду захворювань є обприскування дерев незадовго до збирання 0,3-0,5 процентним розчином хлористого кальцію. Щоб знизити гниття плодів, на кожні 100 літрів розчину потрібно додати 30 грамів Беном. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |