| Як
свідчить тлумачний словник, кухар - це фахівець з приготування їжі. Та
вже, головний на кухні в нашому домі саме він. Кухар не тільки
займається приготуванням і подачею страв до столу, але й складає меню,
продумує раціон харчування, закуповує всі необхідні продукти в потрібній
кількості, сервірує стіл. Окремо обумовлюються обов'язки організації
банкетів, |
Як свідчить тлумачний словник, кухар - це фахівець з приготування їжі. Та вже, головний на кухні в нашому домі саме він. Кухар не тільки займається приготуванням і подачею страв до столу, але й складає меню, продумує раціон харчування, закуповує всі необхідні продукти в потрібній кількості, сервірує стіл. Окремо обумовлюються обов'язки організації банкетів, прибирання столу, підтримання чистоти на кухні, відстеження справності кухонної техніки.
Кухарі бувають різні: кухар першої і кухар вищої категорій. До кухарям першої категорії відносяться люди з середньо-спеціальною освітою, які мають спеціальність технік-технолог чи інженер-технолог з приготування їжі, кухар, кухар-кулінар або кухар-кондитер. Такі люди свій досвід накопичують, працюючи у сфері громадського харчування, і вміють приготувати національні страви.
А ось кухар вищої категорії має вищу освіту тих же спеціальностей і розряд не нижче четвертого. Такі кухарі працюють у сфері ресторанного бізнесу або в сім'ях, звідки мають рекомендації. Вони вміють планувати закупівлю продуктів, враховуючи терміни зберігання, легко справляються з сучасною кухонною технікою, відмінно сервірують стіл, і, що найголовніше, готують страви будь-якої складності, складаючи банкетні меню, здатні порадувати як любителів вегетаріанської, так і гурманів дієтичної їжі.
|