
| Для
компоту використовують сорти вишні, що мають великі плоди з дрібною,
легко відділяється кісточкою і темнофарбовані соком. Відсортовані плоди
вишні миють і щільно укладають в банки, злегка струшуючи їх. Для заливки
готують 60-відсотковий сироп, але концентрацію його можна і зменшити. |
|

| Чи
володіє вишневий лист антисептичними властивостями? Навряд чи хтось
особливо замислюється над цим питанням у наш час. Попередники ж наші
знали точно: вишневий лист - відмінний консервант, здатний на тривалий
час уберегти плоди і ягоди від псування. |
|

| У
промисловому садівництві давно стало правилом: зірвані фрукти ретельно
сортують, перш ніж закласти на зимове зберігання. І роблять це не тільки
для того, щоб додати продукції товарний вигляд. Калібрування плодів за
розміром - необхідна умова продовження терміну їх життя і краси. І ось
чому. |
|

| Дослідженнями
молдавських вчених встановлено, що щорічно при зберіганні втрачається
до 30 відсотків зібраного врожаю. В особистих присадибних господарствах
цей показник нижчий у півтора рази, проте, можна значно зменшити відхід
фруктів, якщо застосувати, хоча і трудомісткий, але дуже ефективний
спосіб підвищення стійкості плодів проти ураження грибковими хворобами. |
|

| Плоди
барбарису містять велику кількість органічних кислот - до 6 відсотків,
4-7 відсотків цукру, а також пектинові речовини, поліфеноли, що
володіють Р-активною дією, алкалоїди, через наявність яких барбарис
цінується в медицині. Використовують барбарис для приготування соків,
желе, сиропів, варення, компотів, приправ до м'ясних страв, |
|

| Для
зменшення гіркоти плодів горобини звичайної вимиті плоди занурюють на
3-5 хвилин у киплячий розчин кухонної солі (на 1 л води 25-30 г солі),
потім промивають їх у холодній проточній воді. |
|
« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 38 39 » |