Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 » Лютий » 26 » Ремонт крокв
16:10 Ремонт крокв | ||
При загниванні решт крокв, що спираються на мауерлат, надходять у такий спосіб. На горищне перекриття кладуть колоду, що спирається на 2 ... 3 балки. У нього впирають підкоси з дощок, прибиті до крокви цвяхами, відстань від яких до загнив місця повинно бути не менше 200 мм. Для ремонту мауерлата, загнив на незначній довжині, кроквяну ногу скобами кріплять до підкосами, упирається в мауерлат і прикріпленим скобами до неушкодженої його ділянці. Зміцнення кроквяної ноги при загниванні її кінця Рис. 1. Зміцнення кроквяної ноги при загниванні її кінця: 1 - мауерлат; 2 - кроквяна нога; 3 - накладки і підкоси з дощок, 4 - цвяхи довжиною 120 ... 150 мм, 5 - колода, що спирається на 2 .. 3 балки. Зміцнення кроквяної ноги поблизу загнив частини мауерлата Рис. 2. Зміцнення кроквяної ноги поблизу загнив частини мауерлата: 1 - мауерлат; 2 - підкоси; 3 - кроквяна нога; 4 - згнилі частина мауерлата. При загниванні значної частини мауерлата до крокви прибивають накладки з дощок. Впирають їх у новий додатковий мауерлат, встановлений нижче згнилі і закріплений штирями в кладку стіни. Обпирання кроквяної ноги при загниванні мауерлата на значній довжині Рис. 3. Обпирання кроквяної ноги при загниванні мауерлата на значній довжині: 1 - мауерлат; 2 - кроквяна нога; 3 - згнилі частина мауерлата; 4 - накладки і підкоси з дощок, 5 - брус довжиною 0,8 ... 1,0 м, що спирається на штирі; 6 - металеві штирі (довжина 400. .. 500 м, діаметр 20 мм), що забиваються в кладку. Для посилення загнили посередині кроквяних ніг до них прибивають 2 накладки з дощок товщиною 50 ... 60 мм. Цвяхи забивають по кінцях накладок у неушкоджену частину кроквяної ноги. Посилення кроквяної ноги в середній частині накладками Рис. 4. Посилення кроквяної ноги в середній частині накладками: 1 - накладки і підкоси з дощок; 2 - згнилі частина кроквяної ноги. Теги: крокви | ||
|
Всього коментарів: 0 | |