Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 » Лютий » 10 » Делікатеси з ірги
22:37 Делікатеси з ірги | ||
Сік. Відразу після збору плоди ірги дуже погано віддають сік. Тому їх розсипають тонким шаром - 3-4 сантиметри, в ящики або лотки, зберігають 6-7 днів, а потім віджимають сік пресом: завдяки такій підготовці вихід соку досягає 70 відсотків. Так як сік містить мало кислоти, його краще змішувати з більш кислими соками - вишневим, черносмородіновим, яблучним. Консервують сік методом пастеризації при 85-90 ° С. Тривалість пастеризації півлітрових банок 15 хвилин, літрових - 20. Можна застосовувати і спосіб гарячого розливу: довести сік до кипіння, швидко розлити в банки доверху, укупоріть лакованими кришками, перевернути банки догори дном і залишити так до охолодження. Хороший сік з ірги отримують за допомогою соковарки. У цьому випадку до ірге можна додати будь-які інші більш кислі плоди або ягоди. Варення. Підготовлені плоди бланшують в киплячій воді 2-3 хвилини, поміщають у тазик, заливають гарячим 50-відсотковим цукровим сиропом, доводять до кипіння і кип'ятять кілька хвилин. Потім вистоюють 6-8 годин і доварюють до готовності. Наприкінці варіння додають 2 грами лимонної кислоти на 1 кілограм плодів. Витрата цукру - 0,5-0,6 кілограма на 1 кілограм плодів. Компот. Для компоту краще використовувати тільки дозрілі ягоди. Їх миють, укладають в банки, заливають киплячим 25-про-процентним цукровим сиропом, у який додають лимонну кислоту (2 г на 1 л сиропу). Пів-літрові банки стерилізують в киплячій воді 15-20, літрові - 20-25 хвилин. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |