Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 Лютий 10 » Калібрування - не примха
22:45 Калібрування - не примха | ||
У промисловому садівництві давно стало правилом: зірвані фрукти ретельно сортують, перш ніж закласти на зимове зберігання. І роблять це не тільки для того, щоб додати продукції товарний вигляд. Калібрування плодів за розміром - необхідна умова продовження терміну їх життя і краси. І ось чому. Великі яблука дихають сильніше і дозрівають швидше, ніж середні, а тим більше дрібні. Споживча зрілість у них наступає швидше. У зв'язку з цим різнокаліберних фруктам потрібні й різні умови зберігання. Тому яблука слід обов'язково калібрувати. Не слід їх ховати в сховище прямо з гілки. Їх необхідно спочатку охолодити. Найбільш ефективний спосіб - обробка фруктів холодним розчином марганцівки. Для цього яблука потрібно покласти в ємність, заповнену водою слабо-рожевого забарвлення, що грає двояку роль: фрукти охолоджуються і одночасно дезінфікуються, що оберігає їх від грибкових захворювань. Однак таку процедуру під силу виконати тільки при невеликій кількості врожаю. Основну масу фруктів можна укладати в підвал на зберігання, попередньо витримавши в добре провітрюваному комірчині, сараї або ж під навісом, розташованому з північного боку будівлі. Фрукти краще зберігаються, якщо закладати їх на зберігання вранці або ввечері. Як показали дослідження, закладка на зберігання охолоджених фруктів дозволяє підвищити вихід товарної продукції на 9-12 відсотків, знизити кількість нестандартних плодів: суха, уражених пятнистостями, погнили на 15-17 відсотків. Чим швидше буде знижена температура зібраних фруктів, тим триваліший період їх зберігання і вища якість. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |