Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 » Лютий » 10 » Лимонник китайський в банку
22:27 Лимонник китайський в банку | ||
Компот. Вимиті ягоди укладають в банки, заливають гарячим 60-відсотковим цукровим сиропом. При бажанні концентрацію сиропу можна зменшити. Наповнені банки прикривають кришками, ставлять у підігріту до 50 градусів воду, доводять її до кипіння і стерилізують пів-літрові банки 10 хвилин, літрові - 15. хвилин. Після закінчення стерилізації банки швидко укупоривают, перевертають догори дном, накривають серветкою і залишають до охолодження. Сік. Плоди лимонника мають крупне насіння, тому вихід соку не дуже великий - близько 50 відсотків. Збирають зрілі плоди, миють, подрібнюють в емальованому посуді дерев'яним товкачем, швидко віджимають сік і відразу консервують. Спочатку сік трохи підігрівають в емальованому посуді, потім розливають в підігріті банки і пляшки, ставлять у підігріту до 50 градусів воду, доводять температуру до 85-90 градусів, консервують при цій температурі 15 хвилин, негайно їх укупоривают і, прикривши серветкою, залишають до охолодження . Вживають сік, як і інші продукти з лимонника, по 1 чайній ложці на склянку чаю або кип'яченої води. Лимонник з цукром. Ягоди миють, дають стекти воді, подрібнюють в емальованому посуді, додають цукровий пісок (1:1,5), ретельно перемішують, нагрівають суміш на слабкому вогні до повного розчинення цукру, швидко розкладають у банки, закупорюють і зберігають у прохолодному місці. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |