Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 Лютий 10 » Персик на різдвяному столі
22:30 Персик на різдвяному столі | ||
Кожен з нас знає: персики - швидкопсувні плоди, через пару годин після знімання вже покриваються темними плямами в тих місцях, де торкалася до них рука, «течуть». Тим не менш садівники минулого століття примудрялися перевозити персики з Америки до Європи і, незважаючи на качку і трясіння тривалого шляху, продавали їх такими, як би зараз зірваними з дерева. - Як же, - запитаєте ви, - вони робили це? Вибирали найкращі плоди, які досягли технічної стиглості, зривали їх у суху погоду, після того, як обсихає роса, не торкаючись до них пальцями, тут же обливали розплавленим парафіном. Коли персики обсихає, клали їх у скриньки з сіном. Одягнені в парафіновий каптан, укладені на м'яку «постіль» плоди переносили тяготи далекої дороги. Перед продажем плоди опускали у підігріту воду, парафінова оболонка розчинялася, оголюючи цілий і неушкоджений персик. Існував і інший спосіб зберігання цих примхливих плодів. У самій порі персики знімали з дерева, зараз же укладали в невеликі за обсягом банки по п'ять, десять, п'ятнадцять штук, пересипаючи цукром так, щоб плоди не торкалися один до одного. Посуд обв'язували туго міхуром, смолили і ставили на лід. До морозів тримали їх у цьому місці, а з настанням сильного похолодання переносили в сухий, але холодний підвал. У такому стані персики зберігалися до Різдва Христового. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |