Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 Лютий 10 » Прянощі бережуть плоди
22:38 Прянощі бережуть плоди | ||
Як уберегти плоди від псування в зимовий період, щоб їх не забирали хвороби, не губилася левова частка вже зібраного і захованого в комори врожаю? У виробничих умовах для цього використовують холодильники, зберігають фрукти в середовищі спеціального мікроклімату, використовуючи для вистилання тари соснові стружки, смолисті речовини яких вбивають хвороботворні бактерії. У домашніх умовах такого стеріалізующего матеріалу часто-густо немає, так як будівництво ведеться раз у житті, а спеціально переробляти деревину на стружку ніхто не стане. Немає її і не потрібно, соснову постіль для фруктів з успіхом можуть замінити пряно-ароматичні трави, що ростуть на присадибній ділянці: майоран, базилік, чабер. Їх потрібно висушити перед цвітінням і заховати до осені в паперові або полотняні пакети, підвішені в сухому, провітрюваному приміщенні. Коли підійде час знімання врожаю, вистеліть травами дно ящиків, покладіть на них яблука, прикрийте їх знову шаром такого «сіна». У ароматизованої ліжку фрукти збережуться тривалий час, не втрачаючи товарного вигляду і смакових якостей. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |