Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 Лютий 10 » Варення із зелених горіхів
22:54 Варення із зелених горіхів | ||
Варення із зелених горіхів віднесено гурманами в ранг делікатесів. А приготувати його під силу кожній господині, варто тільки витримати технологію. Для варення використовуються горіхи в стадії молочної стиглості, коли скоринка ще легко проколюється сірником. На 1 кілограм таких плодів потрібно 1,2 кілограма цукру, 10 штук гвоздики, 10 грамів лимонної кислоти. Перед варінням горіхи потрібно підготувати особливим способом: замочити в холодній воді на дві доби, міняючи її 4 рази на день до тих пір, поки вона не перестане забарвлюватися. Потім їх потрібно вимочити протягом 24 годин на вапняному розчині, поки горіхи не стануть темно-фіолетового або майже чорного кольору. Вапняну воду для замочування готують наступним чином: 0,5 кілограма гашеного вапна заливають 5 літрами холодної води. Добре розмішують, дають відстоятися. Використовують прозорий розчин. Витримавши горіхи у вапняній воді, їх промивають у холодній до тих пір, поки вона не стане безбарвною. Після цього плоди бланшують 10-15 хвилин, охолоджують і знову бланширують 20-30 хвилин. Підготовлені таким чином горіхи занурюють у гарячий цукровий сироп, у який додають лимонну кислоту і гвоздику, кип'ятять 5 хвилин. Після охолодження цю процедуру повторюють ще раз, а потім уварюють горіхи до повної готовності протягом 20-25 хвилин. Приготоване таким способом варення дуже смачне, має гарний вигляд. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |