Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 Лютий 10 » Воскування продовжує життя фруктів
22:40 Воскування продовжує життя фруктів | ||
Плоди багатьох сортів яблук в період осінньо-зимового зберігання уражаються, так званими, фізіологічними захворюваннями: гіркою ямчастостью, плямистістю, побурінням шкірки. Тим не менш, їх можна вберегти від такої напасті. І тут величезну роль грає кілька факторів і методів підготовки яблук до зберігання. Дослідженнями ВНДІ садівництва імені Мічуріна встановлено, що збільшення вологи в грунті в період передзбиральне дозарювання плодів вкрай негативно впливає на лежкість. Термін зберігання сорти Бойкен скорочується на три місяці, а вихід стандартної продукції зменшується на 24 відсотки. На збереження яблук впливають і грунтові умови. На піщаних, легких грунтах відмічається більш швидке їх дозрівання і при цьому лежкоспособность, особливо при запізнілою прибирання, нижче, ніж у плодів, вирощених на суглинистих грунтах. Як правило, яблука з важких грунтів зберігаються краще в сухе літо. У дощову прохолодну погоду вони сповільнюють дозрівання і при зберіганні псуються. Цю особливість необхідно враховувати і регулювати поливи, видозмінювати склад грунту. Якщо ж фрукти купуються в магазинах, на ринку для тривалого зберігання, то краще купувати плоди, вирощені в зоні помірних кліматичних умов, що скоротить їх захворювання названими раніше недугами. Гарним помічником у цьому плані може служити садівникові і запропонований метод воскування фруктів. Його під силу зробити кожному власнику присадибного господарства, господині будинку. Для цього потрібно на сто кілограмів фруктів заготовити 1 кілограм воску, парафіну або стеарину. Один з цих захисних речовин розтоплюється на водяній бані. Коли парафін стане рідким, в нього на кілька секунд опускають яблука, затарені в сіточку, чекають, коли стечуть надлишки, яблука сушать на повітрі і складають у ящики. Обволікаюча парафінова плівочка оберігає їх від хвороб всю зиму. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |