Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 Лютий 10 » Заготовте кизил про запас
22:48 Заготовте кизил про запас | ||
Варення. Підготовлені плоди бланшують при 80 ° С протягом 5 хвилин, поміщають у тазик, заливають гарячим 40-відсотковим сиропом у співвідношенні 1:1 і залишають на 8 годин. Потім варять варення в два прийоми з проміжком між варіння 8 годин. Для приготування сиропу використовують 2 / 3 потрібної кількості цукру, а решті додають у сухому вигляді під час другої варіння. Всього потрібно 1,5 кг цукру на 1 кг плодів. Компот. Ягоди миють, сортують за ступенем зрілості, укладають у банки, заливають гарячим 65-відсотковим цукровим сиропом, прикривають кришками і пастеризують при температурі 85-90 ° С пів-літрові банки - 20 хвилин, літрові - 25, дволітрові - 30 хвилин. При стерилізації в киплячій воді час скорочується в два рази. Після закінчення стерилізації банки швидко укупоривают бляшаними лакованими кришками, перевертають догори дном, вкривають рушником і залишають до охолодження. Сік. Плоди кизилу добре віддають сік, тому їх поміщають в каструлю, додають трохи води і проварюють під кришкою до розтріскування шкірочки. Потім сік проціджують через марлю і консервують. Сік дуже кислий, і перед вживанням його змішують з 25-процентним цукровим сиропом по смаку. Желе. Вимиті ягоди розварюють з невеликою кількістю води, відокремлюють сік і до 1 літру його додають 1 кг цукру. Варять на невеликому вогні до зменшення об'єму на 1 / 3. Для кращого желирования додають 1 склянку яблучного соку і варять до готовності. Желе розливають в банки гарячим і після охолодження закупорюють. Пюре. Для приготування пюре ягоди миють, укладають в таз або каструлю і проварюють з невеликою кількістю води до повного розм'якшення. Отриману масу протирають крізь сито з нержавіючої сталі, знову ставлять на вогонь, додають цукор (за смаком), перемішують до його розчинення. Пюре нагрівають до температури 85-90 ° С і в гарячому вигляді фасують. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |