Строительство
Побудуємо: | |||||||||||||||
{{{Обери розділ:}}}
|
Статистика |
Форма входу |
Ми рекомендуємо: |
Головна » 2011 Лютий 10 » Закуска до м'ясних страв
22:42 Закуска до м'ясних страв | ||
Ми звикли: овочі - маринують, з фруктів роблять компоти. Тим не менше з фруктів виходять відмінні маринади, які збагатять і прикрасять не тільки повсякденний стіл, а й святковий, якщо приготувати їх за запропонованими рецептами. Зливи мариновані: Відібрати зрілі сливи, очистити їх від плодоніжок, наколоти в кількох місцях, щоб сливи не потріскалися й швидше просочилися маринадом. Укласти в банки, залити маринадом, який можна готувати зі спеціями і без них. Для 10 літрів маринаду треба взяти води - 5 літрів, оцту - 300 грамів, цукру - 2,7 кілограма, кориці - 13 грамів, гвоздики - 5, перцю запашного - 5. Вишня маринована. Ягоди перебрати, видалити плодоніжки, промити, укласти в банки і залити маринадом, який з розрахунку на 10 літрів готується наступним чином: води - 4 літри, оцту - 2,7, цукру 3 кілограми, кориці - 15 грамів, гвоздики - 5, перцю запашного - 6. Якщо немає названих прянощів, можна покласти естрагон. Виноград маринований. Виноград можна маринувати цілими гронами і окремими ягодами. У першому випадку потрібно використовувати банки, у другому можна скористатися і пляшками. Виноград треба перебрати, видалити хворі і недозрілі ягоди, укласти в посуд і залити маринадом. На 10 літрів необхідно взяти води - 5,5 літра, оцту - 1,7, цукру - 1,7 кілограма, кориці - 15 грамів, гвоздики - 5, перцю запашного - 6, бадьяна - 7. Чорна смородина маринована. Чорну смородину потрібно очистити від плодоніжок, пошкоджені ягоди видалити. Підготовлену таким чином смородину потрібно на кілька хвилин опустити в киплячу воду і тут же остудити в холодної, засипати в банки і залити маринадом. На 10 літрів потрібно взяти води - 4 літри, оцту - 3, цукру - 4 кілограми, кориці - 16 грамів, гвоздики-6, перцю запашного - 7. Груші мариновані. Груші звільнити від плодоніжок. Якщо шкірка груба, плоди бажано почистити. Груші діаметром не більше 4 сантиметрів можна маринувати цілими, більші плоди потрібно розрізати, видалити насіннєві камери. Підготовлені таким методом плоди, потрібно опустити в окріп на 2-10 хвилин, в яку додати 0,1 лимонної кислоти. Після бланшування груші потрібно негайно охолодити у воді і тут же укласти в посуд, залити маринадом. На 10 літрів маринаду треба взяти води - 5 літрів, оцту - 3, цукру - 2,5 кілограма, кориці - 12 грамів, гвоздики, перцю запашного - по 5. Яблука Китайка мариновані. У яблучок, які у нас називають часто райськими, потрібно укоротити плодоніжки, залишивши їх довжиною не більше 1,5 сантиметра. Занурити ягоди на 1-2 хвилини в гарячу воду з температурою 60-80 градусів і поступово нагрівати до кипіння, додавши у воду 5-6 відсотків цукру до ваги яблук. Надалі воду після бланшування потрібно використовувати для приготування маринаду. На 10 його літрів необхідно взяти 5 літрів води, оцту - 3, цукру - 2,5 кілограма, кориці - 12, гвоздики, перцю запашного - по 5 грамів. Приготуйте правильно сироп. Для того, щоб маринади, компоти радували приємним смаком, не псувалися, потрібно приготувати правильно сироп, витримавши співвідношення цукру і води. Щоб приготувати сироп заданої концентрації (відсотки), необхідно на склянку цукру додати води: 10% - 7,2, 20-3,2, 30 - 1,8, 35 - 1,5, 40 - 1,2, 45 - 1 , 50 - 0,8, 55 - 0,6, 60 - 0,5, 65 - 0,4, 70 - 0,35. | ||
|
Всього коментарів: 0 | |