
| В останні роки поряд з традиційними
плодовими та ягідними культурами в практику аматорського садівництва
увійшли і нові. До числа таких належить і жимолость їстівна. Вона
цінується за виняткову здатність. Плоди її дозрівають на тиждень-півтора
раніше суниці, що дозволяє поповнити стіл дуже соковитими і ніжними
ягодами, багатими йодом |
...
Читати далі »
|

| Десятиліття тому кизил як садова культура
ще не значився у списках і довідниках. Його вирощували лише любителі
екзотики, хоча нічого екзотичного в ньому немає. |
...
Читати далі »
|

| В останні роки на ринку наприкінці літа
з'являються у продажу чорні ягоди. Власники їх називають по-різному.
Одні - чорноплідної горобини, інші - Арон. Але всі стверджують, що ягоди
мають гарні лікувальними властивостями при гіпертонічній хворобі,
розладах шлунково-кишкового тракту, цукровому діабеті, кровотечах. |
...
Читати далі »
|

| Від садівників-любителів дуже часто можна чути питання: «Чому різко знизився врожай черешні, почали гинути дерева?». |
...
Читати далі »
|

| Смородина чорна - вологолюбна культура і
не виносить сильного затінення, тому на ділянці для неї краще відводити
знижені, зволожені, досить освітлені місця, захищені від вітру. Дуже
низькі, заболочені ділянки, западини, ями, де грунтові води можуть
близько підходити до поверхні грунту, малопридатні для чорної смородини. |
...
Читати далі »
|

| Актинідія - далекосхідний ліана, тим не
менше вона прийшла вже й у наш степовий край, стала визнаною культурою в
аматорському садівництві. Таке визнання її пояснити. Актинідія являє
собою особливу цінність для людини, тому що плоди її мають багатий
хімічний склад, мають тонізуючі та лікувальні властивості. Їх називають
плодами здоров'я. |
...
Читати далі »
|
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 38 39 » |