
| Коли
ми чуємо це словосполучення, в пам'яті відразу відроджуємо образ
зеленої лісової галявини, всіяною травами, незайманого людською працею
шматка землі, де цвітуть дікоросние рослини, бо майже завжди, занедужав,
користуємося саме цими цілющими ліками, вирощені для нас самою
природою. Тим не менш, багато хто з рослин, посаджених людський рукою у
себе в палісад |
|

| Варення.
На 1 кілограм ягід беруть 1,2 кілограма цукру. Підготовлені ягоди
заливають гарячим 60-відсотковим цукровим сиропом, приготованим з 2 / 3
необхідного цукру, і вистоюють 6 годин. Потім варення варять у два
прийоми з інтервалом 6-8 годин. Решта цукру додають у сухому вигляді під
час другої варіння. |
|

| Якщо
на плодах з'явилися характерні для сорту смак, аромат, забарвлення,
консистенція м'якоті, насіння потемніли, хвостик став легкоотделяться
від плодушки, значить прийшла довгоочікувана пора, можнопрініматься за
справу, та й то не поспішаючи, прибирати все, що виросло, підряд. |
|

| Варення
із зелених горіхів віднесено гурманами в ранг делікатесів. А
приготувати його під силу кожній господині, варто тільки витримати
технологію. |
|

| Виростити
в ідеальних умовах врожай ще не означає користуватися ним всю довгу,
набридливу, непогожу зиму. Щоб праця не пропала даремно і фрукти
зберігалися, не загнівая, потрібно правильно зірвати їх з дерева. «Та
яка ж це мудрість? - Запитаєте ви. - Зірвати з дерева яблуко - справа
простіше - простого ». |
|

| До
недавнього часу зберігання плодів у регульованому газовому середовищі
було прерогативою лише добре оснащених баз і спеціалізованих садівничих
господарств. Нині така можливість з'явилася і у власників присадибних
господарств, садівників-любителів, бо підприємства |
|
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 38 39 » |