
| Чи
спостерігали ви коли-небудь, як упаковуються фрукти, що надходять для
продажу до нас з-за кордону? Природно, бачили: кожен плід старанно
закутаний у папір. Для чого ж. роблять це? На таке питання найчастіше
чується відповідь: щоб затримати розвиток хвороб, надати своїй продукції |
|

| Травень
вже наближався до фінішу, радуючи незвичайно рано дозрілої черешнею,
заалевшей вишнею. І як незвично було бачити поряд із щойно зірваними з
дерева літніми плодами, такою ж свіжості торішні яблука, які відливали
рум'янцем, глянцем пружною шкірки. Не вірилося, що час так пощадив, не
зостаріло плоди. Збереглися і смак, і колір, і аромат. А виступала в
ролі консерванта фруктів земля. |
|

| Хороша
аерація, відсутність вогкості - одне з головних умов високоякісного
зберігання фруктів, при якому вони не втрачають живильних речовин, не
ушкоджуються хворобами. |
|

| Як
зберегти фрукти, щоб не втратили вони своєї цінності для людини? У
недалекому минулому це питання нікого не мучив, бо і селянин, і
городянин, що мав присадибна ділянка, добре знав: найкращий метод
берегти вітаміни - сушіння, і тільки з появою кришок ми захопилися
консервацією настільки, що забули цей стародавній спосіб заготівлі
плодів про запас. |
|

| Варення.
Підготовлені плоди бланшують при 80 ° С протягом 5 хвилин, поміщають у
тазик, заливають гарячим 40-відсотковим сиропом у співвідношенні 1:1 і
залишають на 8 годин. Потім варять варення в два прийоми |
|

| Аронию
вирощують, як плодова, лікарська і декоративна рослина. Сік і плоди
аронії застосовують у початковій стадії гіпертонічної хвороби, але вони
протипоказані при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. |
|
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 38 39 » |