
| Як
уберегти плоди від псування в зимовий період, щоб їх не забирали
хвороби, не губилася левова частка вже зібраного і захованого в комори
врожаю? У виробничих умовах для цього використовують холодильники,
зберігають фрукти в середовищі спеціального мікроклімату, |
|

| Сік.
Відразу після збору плоди ірги дуже погано віддають сік. Тому їх
розсипають тонким шаром - 3-4 сантиметри, в ящики або лотки, зберігають
6-7 днів, а потім віджимають сік пресом: завдяки такій підготовці вихід
соку досягає 70 відсотків. Так як сік містить мало кислоти, |
|

| Є
в народі прислів'я: найкраще нове - це добре забуте старе. В істинності
настільки мудрого вислову переконуєшся, познайомившись з досвідом
садівників, які жили в минулому столітті. |
|

| Пюре
з цукром. Плоди миють, дають добре стекти воді і обсушують, розсипавши
на фільтрувальному папері або поміщаючи на сітку і обдуваючи побутовим
вентилятором. Обсохшіе плоди протирають через сито і ретельно змішують з
цукром-піском у співвідношенні 1:2. |
|

| Гречка,
горох, рис, пшоно, здавалося б, вже оброблені продукти, але й вони
нерідко стають ласим шматком для шкідників. Їх вражають моль,
довгоносики, амбарні жуки. Разом з тим таке нашестя комах на їстівні
припаси можна запобігти, якщо зберігати їх у спеціально підготовленої
тарі. |
|

| Ягоди малини ароматні, прекрасного смаку. Багато цінні властивості і в продуктах їх переробки. |
|
« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 38 39 » |